Café Leentje: ongekende Amsterdamse gezelligheid aan het Thorbeckeplein!

Café Leentje is hét bruincafé in hartje Amsterdam waar je altijd toch nét iets langer blijft dan je bedoeling was. We zeggen niet voor niks altijd: nog ééntje bij Leentje. Gevaarlijk gezellig!

In juni 2021 opende Leentje haar deuren waar het gelijk een leuk samenzijn voor vrienden, familie en bekenden werd. Leentje heeft het porem van een oud bruincafé, gecombineerd met een eigentijdse frisheid. Overdag kan je bij ons terecht voor service op ons gezellige terras, of voor een praatje met het personeel aan de bar. Het donkerbruine interieur in combinatie met de rustieke lampen – waar Leentje om bekend staat – creëert het perfecte borrelsfeertje. Naarmate de avond vordert gaat de muziek wat harder, worden de lichten een andere kleur, en beginnen de lampen te zwaaien. Het feest is begonnen!

We pronken met een indrukwekkende selectie van authentiek Amsterdamse speciaalbieren op de tap, en onze muren zijn versierd met tal van Nederlandse platen – waarvan sommige een eerbetoon aan ons geliefde Ajax. Onze playlist varieert van Nederlandse meezingers tot de nieuwste pophits en onweerstaanbare feestknallers, waardoor de sfeer altijd opwindend is. Bij Café Leentje kun je altijd rekenen op ons attente barpersoneel, dat niet alleen de mooiste biertjes tapt maar ook een vlotte babbel heeft, met je meefeest van achter de bar of een shotje met je doet. Bier én plezier dus.

Wil je na de bios nog effe een drankje doen met je vrienden? Heb je zin in een ijskoud speciaalbiertje en een bitterbal met je collega’s op het terras? Wil je karaoke zingen? Of wil je tegen een lamp meppen en van links naar rechts springen? Het kan allemaal!

Louis Zwaan is een van onze gerenommeerde barmedewerkers tevens ontzettend muzikaal begaafd. Uit liefde voor muziek en voor Leentje is zijn nummer “Nog eentje bij Leentje!” ontstaan. Leer ‘m uit je hoofd, want we draaien hem elke avond!

Klik hier om te luisteren!

Nog ééntje bij

Leentje!

Openingstijden

  • Maandag Gesloten
  • Dinsdag 16:00u - 03:00u
  • Woensdag 16:00u - 03:00u
  • Donderdag 16:00u - 04:00u
  • Vrijdag 15:00u - 05:00u
  • Zaterdag 15:00u - 05:00u
  • Zondag Gesloten

Feestje in Leentje!

Iets te vieren?

Vertel me meer!

Vragen? Mail info@cafeleentje.nl